HTML

Friss topikok

Linkblog

Az élet minden területén lehetsz segédmunkás, vagy professzor!

2008.06.17. 00:51 Milliomos Bölcsőde

Dolgozz ingyen és keress sokat! (I.rész/A tévedések csapdájában)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Milliomos bölcsőde: út az önbizalomhoz:

A tévedések csapdájában

Eredetileg úgy terveztem, elmesélem én, hogyan kezdtem. Erre is sor fog kerülni, de előbb beszéljünk Rólad.

 
A MiSzü blogjában több olyan bejegyzéssel is találkoztam, ami a nehézségekről szólt. Arról, hogy bár szeretnéd kitolni a lehetőségeid határait, de már a küszöbön megtorpansz, mert az a kevés is gondot okoz, amit akárcsak nézőként kell befizetned.
 
A másik, az a fajta elbizonytalanodás, ami abból fakad, hogy talán még soha nem találkoztál az „üzleti” siker ilyen mértékű tobzódásával, mint ezen az egy helyen.
Ne aggódj, ez teljesen természetes. Nem egyedül éled át. Még az is megéli, aki bár sikeres, de látva a másik csúcsteljesítményét ugyanúgy elbizonytalanodik, hogy vajon én képes vagyok-e rá?
 
Tedd fel nyugodtan magadnak a kérdést:
 
Valóban, képes vagyok rá?
 
Ha rám hallgatsz, akkor így ismeretlenül is a válaszom: Igen!
 
Ennek a valódi realitása pedig a célokban fogalmazódik meg. Abban, hogy milyen célok elérését tűzöd ki magad előtt. Azok mennyire vannak összhangban a lehetőségeiddel és a képességeiddel. De nem csak ez a fontos, az is, hogy milyen reális út van előtted, annak eléréséhez. Ha ezek köszönőviszonyban sincsenek egymással, akkor vagy a cél kitűzésében, vagy annak elérésének lehetőségébe hiba csúszott.
 
Mielőtt kétségbeesnél, had figyelmeztesselek valamire. Ez nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy elérhetetlen.
 
A cél eléréséhez több út is vezethet.
Tekintettel a nehézségeidre, nem az egyszerű és egyenes útról akarok írni, arról, amit egy öledbe hullott szerencsepénz hozhat Neked. A nehezebb, de járható út vállalásáról akarlak meggyőzni. 
 
Ha a céljaid reálisak, de a lehetőségeid bekorlátoznak, akkor ülj le és gondold végig, milyen „aprólépésekkel” érheted a végső céljaidat. Ez már egy tudatos stratégia kérdése.
 
Egy példa a lehetőségek felépítéséhez:
 
Válasszunk egy egyszerű szakmát. Hogyan lehet egy festő szakmunkásból menő vállalkozó?
                  ____________________________________________________
 
Ott kezdem, hogy mindent megtesz azért, hogy meg is tanulja a szakmáját. Ennek része az alkalmazott státusz is. Mi több ebben van a legnagyobb üzlet. Fizetnek azért, hogy tanulhass és gyakorolhasd a szakmát.
 
Az, aki tudatosan készül az önállóságra, az nem utál bemenni, dolgozni. Nem azon agyal, hogy mennyit kereshet a főnök rajtam.
 
Pont ellenkezőleg. Ő az, aki utoljára hagyja el a munkahelyét. Mindent elvállal, és teljes lelkesedéssel végzi a munkáját önmaga igényességével a minőségre. Nem a főnök kocsiját lesi, hanem azt, hogyan tárgyal az üzletfelekkel. Figyeli a kollegákat, a főnök helyébe képzelve magát, hogy, amikor ő lesz a főnök, már fogja tudni, ki a jó munkaerő, és miért.
 
Amikor már birtokában van a szakmai tudásnak, akkor előbb a saját lakását festi ki, de úgy, mintha egy millionernél dolgozna extra minőségi elvárásokkal. Majd jöhet a rokon, a szomszéd és így tovább.
 
Közben fejben felépíti a saját vállalkozását, felmérve a szakma fogyatékosságait, amit elkerülendőn kidolgozza a saját üzletpolitikáját. Azt, ami biztos nyerő lesz, mert tudni fogja, hogy mit utál a vevő és ő már nem fogja elkövetni:
Tejet iszik munkaidőben. Tiszta ruhában áll munkába (A festékesen is látni, hogy ki lett mosva). Odafigyelve a munkájára, nem festi össze a kilincset, ablakot és a villanykapcsolókat. Mindent gondosan letakar, és munka végeztével összetakarít maga után. (Ez fontos marketing szempontból, és nem utolsósorban a vállalkozás szempontjából is. Ez lehet, akár mikróvállalkozás is.)
 
És láss csodát, elkezdik ajánlani. Az első bevételéből megveszi a tapétavágó asztalt, amit lehet, hogy az első munkáján még úgy bérelt a kölcsönzőben. Majd később mind több, a munkáját, segítő eszközt vásárol magának.
Azután jöhet a kocsi és az extramunkák, amik arról szólnak, hogy a vevő a vagyonokért vásárolt alapanyag feldolgozását nem bízza ám akárkire. Ez már nem mészfestés, ahol nem számít, ha foltos a fal. Méreg drága anyagot csak minőségi munkával és tudással lehet felhasználni. Ennek a feltételnek meg
 
A képzeletbeli vállalkozóm pedig mindezt már nagyon jól tudja. Ennek szellemében veszi fel és fizeti meg az alkalmazottait, akik között ott van a jövőbeli vállalkozó is, aki szintén nem az ő kocsiját és az épülő házát fogja lesni, hanem a főnök mutatatta lehetőség útját: a szabad és boldog jövőt!
                          ______________________________________________ 
 
Sokszor lehet olvasni, hogy ne a vállalkozásodban dolgozzál, hanem a vállalkozásodon. De ugyanígy sokat van foglalkozva a kényszervállalkozásokkal, amikor valaki azért vállalkozik, hogy munkahelyet teremtsen magának.
 
Akkor most itt üzenem az ellenlábasoknak, hogy nincs igazuk!
 
Ezt sem lehet általánosítva begyömöszölni egy kalap alá. Nem lehet mindenki „nagymenő”!Vannak körülmények, amik igen is meghatározóak. Magyarországon figylemmel a településszerkezetre a vállalkozások túlnyomó többségének a mikróvállalkozás az egyetlen alternatíva, a kereslet demográfiai megosztottsága okán.
A kisemberek tömege is ugyanúgy vágyja a saját és a családja boldogulását.
Akkor, amikor munkahelyet teremt magának, azzal a céllal teszi, hogy saját kezébe vegye a sorsa alakulását, jobb életet remélve magának. Sokszor az élet hozza a kényszerhelyzeteket. Az nem lehet alternatíva, hogy, ha nem lehetek „nagymenő”, akkor hozzá se fogjak.
 
Igenis, bátran teremts magadnak saját munkahelyet és dolgozz benne Te magad !
Az alapkérdés nem az, hogy szabad-e? Van-e értelme?...Igenis van!
Az alapkérdés legfőbbképpen az, hogy,hogyan? Ezt ugyanúgy meg kell és érdemes megtanulni, mintha arra készülnél, hogy nagyvállalkozó légy. A kicsit is ellehet bukni és sikerre is lehet vinni. A különbség csak a mértékekben van.
A legnagyobb tévedés pedig abban van, hogy sokan elfelejtik felmérni azt a vitathatatlan tényt, hogy a most esetleg irigyelt nagyok is egyszer ugyanilyen kétségek között gyötrődve indították a vállalkozásukat, talán még ugyanolyan esélyekkel is, mint most Te teszed. A különbség csak annyi, hogy ők már túl vannak rajta, Te viszont most lépsz csak az útjára.
Ennek a kezdeti lépéseknek a megtételében akarok segíteni a Milliomos Bölcsődén keresztül.

Milliomos bölcsőde: Előbb DOLGOZZ INGYEN, hogy sikeres kisvállalkozó, vagy mikróvállalkozó lehess!

kulcsszavak:milliomos,bölcsőde,vállalkozás,marketing,mikróvállalkozás,munkanélküli,állás,alkalmazott,mlm,távmunka,affiliate,rizsanélkül

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosbolcsode.blog.hu/api/trackback/id/tr7524739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.