HTML

Friss topikok

Linkblog

Az élet minden területén lehetsz segédmunkás, vagy professzor!

2009.02.27. 15:34 Milliomos Bölcsőde

Vállalkozás I. (személyi feltételek)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Te magad,vagy a környezeted alkalmas 

 egy vállalkozás működtetéséhez? 

 

Családi:

 

Fontos mérlegelni a család tűrőképességét, ami a kezdeti nehézségek velejárója, és sokszor lemondással jár, mert, ami később rutin, az a kezdetben komoly kitartást igényel. Elkerülhetetlen, hogy a saját károdon ismerd meg az elkövetett hibákat, hogy később korrigálhasd azokat.

Azt is számításba kell venned, hogy egyedül, vagy családi vállalkozásban képzelitek el az önálló életet. Ezen belül, milyen munkamegosztási lehetőség van, akár főfoglalkozásban vonva be a családtagokat, akár kisegítőként a részfeladatokba. Ezen belül kiemelt jelentősége van a szakmai hozzáértésnek. (Pld. egy lakatos vállalkozás indításánál a családfő vállalkozik, a feleség könyvel és egy másik családtag, intézi a számítógép hasznosítását a vállalkozás megsegítésére.)

Személyi:

 

Nagyon fontos annak mérlegelése, hogy az egyéni képességek mire nyújthatnak lehetőséget. Itt nem az, az elsődleges, hogy rögtön eldöntsd, milyen vállalkozást szeretnél indítani.

Fogj egy darab papírt és kezd összeírni. Nem az iskolai végzettség számít. Hiába van egy szakmád, amit utálsz, vagy nem tudod kiváló minőségben művelni. Felejtsd el! Olyasmiben semmiképpen ne fogj bele, ami arról szól, majd csak lesz valahogy.

Azt térképezd fel, hogy miben vagy, vagy lehetnél kiváló. Mi az, amit, ha kell szívesen megtanulnál, mert volna hozzá kedved. A képességek sokoldalúak lehetnek, amik alapját képezheti egy sikeres vállalkozásnak.

Ha biztosra akarsz menni, akkor kérd meg a hozzátartozóidat, ismerőseidet, hogy pár mondatban írják össze, miben látják a képességeidet, és ezt hasonlítsd össze a saját magad összeírtakkal.

Mit tegyél, ha úgy érzed nem rendelkezel olyan képességekkel, amik alkalmassá tehetnek egy vállalkozás indítására?

Ne add fel! Nem csak képesítéshez, vagy képességekhez kötött mikró-vállalkozás létezik. A szolgáltatás területén több lehetőség is kínálkozik, ami nem kíván képesítést. A takarítás, fűnyírás, vagy bármi más, amit alkalmi munkában is elszoktak végezni, alkalmas önálló vállalkozásra. (A kereteit később tárgyaljuk.)

Mit tegyél, ha már van vállalkozásod, de nagyon nem akar működni?

Két lehetőséged van. Módosíts pályát, vagy mérd fel a hibáidat és javítsd ki azokat. Sokszor a képzettség hiánya az ok. Ilyenkor az is elég, ha elkezdesz "vállalkozást" tanulni. A problémák legtöbbször a vállalkozás hibás marketingjéből, vagy a rossz üzletpolitikából fakadnak. Egy kis korrekció és máris elindulhat a szekér.

Mielőtt a sutba hajítanád a meglévő vállalkozásodat, előbb ezt kell felmérned, mint lehetséges okot. Ha nem teszed, könnyen abba a helyzetbe kerülhetsz, hogy indítasz egy másik vállalkozást és az sem fog menni. Vannak alapmegfelelések, amik hiánya mindenképpen a sikertelenség felé mutat.

Mit tegyél, ha csak részben adottak a személyi feltételek a biztonságos mikró-vállalkozás indításához? 

Semmiképpen ne fogj bele! Mérd fel, hogy a környezetedben van-e olyan személy, vagy vállalkozás, amelyik az ebből eredő problémát kiküszöbölheti. Ebben az esetben fel kell mérned a költségeit, és el kell döntened, hogy a szóban forgó vállalkozás árai ezt elbírják-e? Ha nem tudod teljes körűen felépíteni a vállalkozásodat nem szabad belefognod. (Ennek a részletei is külön fogjuk tárgyalni.)

 Milliomos bölcsőde: Előbb DOLGOZZ INGYEN, hogy sikeres kisvállalkozó, vagy mikróvállalkozó lehess!

 

milliomos,bölcsőde,vállalkozás,marketing,mikró-vállalkozás,munkanélküli,állás,alkalmazott,mlm,távmunka,affiliate

Google PageRank

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosbolcsode.blog.hu/api/trackback/id/tr13969923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.