HTML

Friss topikok

Linkblog

Az élet minden területén lehetsz segédmunkás, vagy professzor!

2009.02.27. 15:34 Milliomos Bölcsőde

Vállalkozás I. (személyi feltételek)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Te magad,vagy a környezeted alkalmas 

 egy vállalkozás működtetéséhez? 

 

Családi:

 

Fontos mérlegelni a család tűrőképességét, ami a kezdeti nehézségek velejárója, és sokszor lemondással jár, mert, ami később rutin, az a kezdetben komoly kitartást igényel. Elkerülhetetlen, hogy a saját károdon ismerd meg az elkövetett hibákat, hogy később korrigálhasd azokat.

Azt is számításba kell venned, hogy egyedül, vagy családi vállalkozásban képzelitek el az önálló életet. Ezen belül, milyen munkamegosztási lehetőség van, akár főfoglalkozásban vonva be a családtagokat, akár kisegítőként a részfeladatokba. Ezen belül kiemelt jelentősége van a szakmai hozzáértésnek. (Pld. egy lakatos vállalkozás indításánál a családfő vállalkozik, a feleség könyvel és egy másik családtag, intézi a számítógép hasznosítását a vállalkozás megsegítésére.)

Személyi:

 

Nagyon fontos annak mérlegelése, hogy az egyéni képességek mire nyújthatnak lehetőséget. Itt nem az, az elsődleges, hogy rögtön eldöntsd, milyen vállalkozást szeretnél indítani.

Fogj egy darab papírt és kezd összeírni. Nem az iskolai végzettség számít. Hiába van egy szakmád, amit utálsz, vagy nem tudod kiváló minőségben művelni. Felejtsd el! Olyasmiben semmiképpen ne fogj bele, ami arról szól, majd csak lesz valahogy.

Azt térképezd fel, hogy miben vagy, vagy lehetnél kiváló. Mi az, amit, ha kell szívesen megtanulnál, mert volna hozzá kedved. A képességek sokoldalúak lehetnek, amik alapját képezheti egy sikeres vállalkozásnak.

Ha biztosra akarsz menni, akkor kérd meg a hozzátartozóidat, ismerőseidet, hogy pár mondatban írják össze, miben látják a képességeidet, és ezt hasonlítsd össze a saját magad összeírtakkal.

Mit tegyél, ha úgy érzed nem rendelkezel olyan képességekkel, amik alkalmassá tehetnek egy vállalkozás indítására?

Ne add fel! Nem csak képesítéshez, vagy képességekhez kötött mikró-vállalkozás létezik. A szolgáltatás területén több lehetőség is kínálkozik, ami nem kíván képesítést. A takarítás, fűnyírás, vagy bármi más, amit alkalmi munkában is elszoktak végezni, alkalmas önálló vállalkozásra. (A kereteit később tárgyaljuk.)

Mit tegyél, ha már van vállalkozásod, de nagyon nem akar működni?

Két lehetőséged van. Módosíts pályát, vagy mérd fel a hibáidat és javítsd ki azokat. Sokszor a képzettség hiánya az ok. Ilyenkor az is elég, ha elkezdesz "vállalkozást" tanulni. A problémák legtöbbször a vállalkozás hibás marketingjéből, vagy a rossz üzletpolitikából fakadnak. Egy kis korrekció és máris elindulhat a szekér.

Mielőtt a sutba hajítanád a meglévő vállalkozásodat, előbb ezt kell felmérned, mint lehetséges okot. Ha nem teszed, könnyen abba a helyzetbe kerülhetsz, hogy indítasz egy másik vállalkozást és az sem fog menni. Vannak alapmegfelelések, amik hiánya mindenképpen a sikertelenség felé mutat.

Mit tegyél, ha csak részben adottak a személyi feltételek a biztonságos mikró-vállalkozás indításához? 

Semmiképpen ne fogj bele! Mérd fel, hogy a környezetedben van-e olyan személy, vagy vállalkozás, amelyik az ebből eredő problémát kiküszöbölheti. Ebben az esetben fel kell mérned a költségeit, és el kell döntened, hogy a szóban forgó vállalkozás árai ezt elbírják-e? Ha nem tudod teljes körűen felépíteni a vállalkozásodat nem szabad belefognod. (Ennek a részletei is külön fogjuk tárgyalni.)

 Milliomos bölcsőde: Előbb DOLGOZZ INGYEN, hogy sikeres kisvállalkozó, vagy mikróvállalkozó lehess!

 

milliomos,bölcsőde,vállalkozás,marketing,mikró-vállalkozás,munkanélküli,állás,alkalmazott,mlm,távmunka,affiliate

Google PageRank

Szólj hozzá!

2008.07.16. 16:23 Milliomos Bölcsőde

Álmodj nagyot és valósitsd meg!

Címkék: marketing szolgáltatás állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül korrekcio

Milliomos bölcsőde: A lehetetlent hagyd meg másnak!:

A képzelet szabadsága

Japán farmerek úgy döntöttek elég volt a sok helyet pazarló kerek dinnyékből. Gondoltak egy nagyot,és csúfot űzve a természetből négyzetesítették azt.(http://www.snopes.com/photos/odd/watermelon.asp

1 komment

2008.07.03. 18:55 Milliomos Bölcsőde

Dolgozz ingyen és keress sokat! (III.rész)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Milliomos bölcsőde: Bármit elérhetsz az életben,csak előbb fizesd meg az árát!:

 

Kezdés a nulláról 

 

Akkor jöjjön a saját történetem. 1985-töt írunk. Indul a GMK korszak, minimális szabályozás, adó nulla.

3 komment · 1 trackback

2008.07.03. 14:22 Milliomos Bölcsőde

Dolgozz ingyen és keress sokat!(II.rész)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Milliomos bölcsőde: út a alkalmazotti lét feszámolása felé:

 

Alkalmazott vállalkozó, vagy vállalkozó alkalmazott?

Ennek a megfogalmazásnak kétféle értelmezése van. Az egyik az, amikor készülünk vállalkozóvá válni. Van, aki átmenet nélkül teszi. Bemegy a munkahelyére, felmond, majd elkezd vállalkozni. Ez lehet, akár mikróvállalkozás, amikor magunknak teremtünk munkahelyet.

Más óvatosabb. Nem lép ki, előbb elkezd vállalkozni és, amikor elért egy szintet, azután meri otthagyni a biztosnak tűnő alkalmazotti hátterét.

Szólj hozzá!

2008.06.17. 00:51 Milliomos Bölcsőde

Dolgozz ingyen és keress sokat! (I.rész/A tévedések csapdájában)

Címkék: marketing állás mlm vállalkozás milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás rizsanélkül

Milliomos bölcsőde: út az önbizalomhoz:

A tévedések csapdájában

Eredetileg úgy terveztem, elmesélem én, hogyan kezdtem. Erre is sor fog kerülni, de előbb beszéljünk Rólad.

 
A MiSzü blogjában több olyan bejegyzéssel is találkoztam, ami a nehézségekről szólt. Arról, hogy bár szeretnéd kitolni a lehetőségeid határait, de már a küszöbön megtorpansz, mert az a kevés is gondot okoz, amit akárcsak nézőként kell befizetned.

Szólj hozzá!

2008.06.08. 01:46 Milliomos Bölcsőde

Imádott konkurencia!

Címkék: marketing rizsa állás mlm vállalkozás nélkül milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás

Milliomos bölcsőde: út egy vállalkozás sikeréhez

A konkurencia dicsérete

Évek óta próbálom mindenkivel megértetni, hogy ott lehet a legnagyobb eséllyel és a legsikeresebben vállalkozni, ahol a legnagyobb a konkurencia.

Sokszor azt tapasztaltam, hogy egyesek értetlenül állnak a kérdés előtt, talán még hülyének is néztek. Számomra megnyugtató, hogy úgy látszik már ketten vagyunk ilyen hülyék.

Nehéz elképzelni ekkora eretnekséget, amikor mindenki a konkurenciát szidja, mi meg azt szajkózzuk, hogy ne szídd:... Szeresd a konkurenciát!

Piacépítő rabszolgasors:

Először beszéljünk arról, amit Dávid is mond. Ha találsz a piacon egy olyan piaci rést, ahol nincs konkurencia, ott magadnak kell felépítened a piacot. Ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy ismeretlen terméket, vagy szolgáltatást kell bevezetned. Ez olyan, amire nincs kereslet, mert a vevők nem is tudnak a létezéséről, Honnan is tudnának, ha senki eddig nem kínálta nekik.

Ebből egyenesen következik, hogy Te magadnak kell ezt a vevői igényt feltámasztanod. Mielőtt túlzottan belemerülnénk, fogadd el, hogy ez egy hosszú és költséges folyamat. Arról nem is beszélve, hogy egy bejáratlan úton, Te magad is csak bukdácsolva tudsz végig menni, mert sem a saját magad, sem a konkurenseid,- vagy a vevők okán nincs meg az a tapasztalatod, amely megmutathatná előre a buktatókat.

Ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen, de más és komplexebb stratégiát kíván. Én magam éppen egy ilyet fogok beindítani, ami már eddig is nagyon sok munkát emésztet fel és még mindig az elején járok. Szavamra felér egy önsanyargatással. Nem is tenném, ha nem a kihívásért csinálnám.

Piacbiológiai egyensúly

Akkor lássuk mi van ott, ahol nyüzsögnek a vállalkozások?...Hát sok-sok vevő! Kiépített piac a kereslet oldaláról, aminek egyenes következménye a kínálat felfutása és már meg is érkeztünk a túlkínálat összes rákfenéjéhez. Reklámdömping, iszonyatos árverseny, egymás lejáratása és minden más, ami egy vállalkozás arcára ráfér. Egy felületes szemlélő ránéz és kiveri a víz. Pedig egy imádni való helyzet.

Más helyen, egyszer írtam a "piacbiológiai" egyensúlyról. Ezt úgy lehet elképzelni, mint a békapopuláció és a szúnyogok viszonyát. Ha elszaporodnak a szúnyogok, megnövekszik a békapopuláció, aminek következtében mindig több és több szúnyog válik élelemmé, míg nem a békák kaja nélkül maradva elkezdenek pusztulni és elindul egy véget nem érő körforgás.

A piacon sincs másképpen. A sok békaiparos felzabálja a rengeteg szúnyogvevőt, és sorra elkezdenek kipusztulni. Ahogy fogynak a szúnyogvevők, úgy kezdenek legyengülni a békaiparosok és kezd a piac felhígulni.

És ekkor jössz Te. Betoppansz a kör közepébe, és jól jóllakatod magad. Egy túlkínálati piacon nem csak a vállalkozás sérül, hanem maga a vevő is. Mind silányabb minőség és nem ritkán átverések láncolata. Ha jól ismered a piacodat, azon belül is a vevőket, akkor a piac maga kínálja a megoldást arra, hogy kitűnhess a tömegből, és sikerre vidd a vállalkozásodat.

Azt hiszem már magad is tudod mit értek a fentiek alatt. Pontosan azt, amit a "A kishitűség szamárlétrája" alatti "példamesében" leírtam. Minden vállalkozás ban benne van ez a képesség, csak meg kell találni.

A konkurencia a legjobb tanítómester

Ahhoz, hogy megtalálhasd a megoldást éppen a konkurensek, fogják mutatni az utat. Ők azok, akik gondolkodásra kényszerítenek, és felszínre hozzák benned a kreativitást az általuk gerjesztett problémákra adott válaszaidban. A legfontosabb közvetítő közeg, pedig a konkurenseid vevői, akik a problémák megoldása után kiáltanak. Neked, csak meg kell hallanod, és nem kell mást tenned, mint megoldást kínálni rá.

Ha szerencsés iparágban mozogsz, még az is könnyíti a helyzetedet, hogy az igénytelenség okán a vevőid zsákutcába szorítva szorongnak és várják a segítségedet.

Nagyot változott a világ. Csak egy példa. Vegyünk egy egyszerű szakmát: Hidegburkoló. Ha egy vevő elmegy a Bricostore -ba és vesz egy lakásra való akciós burkolóanyagot, akkor felüti a hirdetőújságot és keres egy burkolót. De mi van akkor, ha a vevő egy márkakereskedésbe megy be és több ezer négyzetméterár forintért, hozat olasz import csempét. Ő is felüti a hirdetési újságot, és burkolót keres? Egy nagy frászt! Egy állandó frászban van és fut fűhöz-fához, hogy ajánljon neki valaki egy megbízható burkolót.

Ő egy ilyen reklámra figyelne fel: Lassan és piszok drágán dolgozok kártérítési garanciával a munkámra.

Ezzel el is érkeztem a mondandóm végéhez. Piszok sok munkád és még több pénzed lehet egy túlkínálati piacon, ha nem a kínálatot bővíted, hanem az iparágad vevőinek, az elvárásainak való megfelelést.

Mit jelent még, hogy nem a kínálatot bővíted? Azt, hogy kiszálltál az árversenyből és önálló, a piactól elkülönülő szabadgyökként mozoghatsz a vevőid között.

Következő cikk promója:

Cím: Dolgozz ingyen és keress sokat! Ebben azt fogom bemutatni, hogy egy vállalkozás indításánál nem minden a pénz.

Milliomos bölcsőde: Előbb DOLGOZZ INGYEN, hogy sikeres kisvállalkozó, vagy mikróvállalkozó lehess!

6 komment

2008.06.06. 17:42 Milliomos Bölcsőde

A kishitűség szamárlétrája

Címkék: marketing rizsa állás mlm vállalkozás nélkül milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás

Milliomos bölcsőde: út a kisvállalkozás lehetőségeihez

Gondolatok egy előadás margójára:

 

Nem rég végighallgattam egy előadást online, ami videóra lett felvéve. Az előadó egy fiatal srác volt, Dávidnak hívják. http://www.milliomos-szuletik.com/2008/06/05/hetfoi-eloadas/

Az ő szájából hangzott el, hogy olyan nincs, hogy valaki ne értsen valamihez. Nyilván Te is értesz valamihez, amivel szeretnél is kezdeni valamit.

A kérdés az, hogy tudsz-e, vagy akarsz-e kezdeni bármit is a tudásoddal. És egyáltalában elég-e annyi, hogy értünk valamihez?

11 komment

2008.06.06. 16:47 Milliomos Bölcsőde

Milliomos Bölcsőde

Címkék: marketing rizsa állás mlm vállalkozás nélkül milliomos munkanélküli alkalmazott távmunka bölcsőde affiliate mikróvállalkozás

Milliomos bölcsőde; út a vállalkozás

biztonsága felé:

Minden út vezet valahová!


 

Ennek a blognak a megnyitásával arra vállalkozom, hogy több éves vállalkozói tapasztalatommal utat mutassak azoknak, aki foglalkoznak a vállalkozás gondolatával, vagy már kisvállalkozók, de számos nehézségekkel küzdenek.

1 komment